實試 WhatsApp 全新「復原」功能!刪錯訊息都冇有怕!

| 賴立賢 | 20-12-2022 18:04 | |

實試 WhatsApp 全新「復原」(Undo) 功能!最近 WhatsApp 官方發布全新的「復原」(Undo) 功能,主要針對錯誤刪除重要訊息時,可立刻「復原」訊息,但也有一定的限制,ezone.hk 為各位實試!

WhatsApp 在其官方 Twitter 帳號正式發布「復原」(Undo) 功能,當用家刪除訊息 (文字、相片、影片、語音或檔案) 後,會有一個「復原」選項,用家可在 6-7 秒內按下這選項,就可復原已刪除的訊息。不過,要留意這功能只限選擇「在我的手機上刪除」時出現,如選擇「在所有人的手機上刪除」的話,就會立刻刪除,無法復原。

【精選消息】「免費」入手外遊數據卡!包 5 日亞洲 12 地上網!

【精選消息】iOS 16.3 大幅升級驗證保安!引入實體安全密鑰!

【相關報道】iPhone‧Android 登入同一帳號!WhatsApp 分身超簡易設定教學!

【相關報道】WhatsApp 語音通話功能再升級!即睇 6 大改進!

即刻【按此】,用 App 睇更多產品開箱科技影片

Source:ezone.hk

相關文章

Page 1 of 11