奶奶住映灣園入隔離營強檢!港女新抱超爽:21 日唔使見到佢

| 梁綺文 | 03-05-2021 18:44 | |

早前本港出現首宗變種病毒個案,患者居住在東涌映灣園第 11 座,政府隨後撤離整棟大廈,並安排過千名居民到隔離營接受 21 天的強制隔離。然而,很快就有女網民在討論區出帖,表示得知奶奶需要隔離 21 天,不禁開心地大叫:「爽呀」,引起不少網民關注。

  • 東涌映灣園出現首宗變種病毒個案,過千名居民到隔離營接受 21 天的強制隔離
  • 女網民得知奶奶需要隔離 21 天,不禁開心地大叫:「爽呀!我奶奶住映灣園中招!!!21 日唔洗見到佢呀!!!!」
  • 網民意見兩極,有網民指出:「我明呀...如係我外母,我唔止會開心,仲會開香檳!!」有網民則怒罵:「唔好咁黑心啦,話晒都係你老公父母」

【相關報道】奶奶陪產拍下全分娩過程後廣傳 新抱崩潰:遠房親戚都看到我下體【下一頁

樓主以「爽呀!我奶奶住映灣園中招!!!21 日唔洗見到佢呀!!!!」爲題,表示奶奶跟老爺住在映灣園悅濤軒 11 座,並需要去竹篙灣接受 21 天隔離。她表示老公與兄弟姐妹都擔心他們住唔慣,又擔憂他們中招。雖然樓主都擔心老爺奶奶年紀大,中招真係好易出事,但仍抵不住之後 21 天不用對著奶奶的情況,興奮地表示:「真係好開心。」

帖文引起網民意見兩極留言,有網民指出:「我明呀 ... 如係我外母,我唔止會開心,仲會開香檳!」、「我都會,開 PARTY」、「喺屋企搞埋大食會」。

不過,有網民怒罵:「唔好咁黑心啦,話晒都係你老公父母」、「隔離 21 日,好難捱㗎」、「嘩,好似講到想佢有入冇出咁」、「你明顯想他們中招啦」、「他朝君體也相同」。不知樓主老公有沒有看討論區的習慣呢?

【相關報道】【婆媳關係】日本研究婆媳「安全」距離 應至少相距 1.5 小時車程【下一頁

【相關報道】奶奶「踩場」發帖向未來新抱派定心丸? 強調得一個仔但堅決不做「野蠻奶奶」【下一頁

即刻用 App 睇更多產品開箱科技影片> https://bit.ly/3wBb2QV


Source:香港討論區

相關文章

Page 1 of 21