無拎籌強行入座不願離開!霸氣餐廳經理拒服務獲網民讚:好波

| hazelxxc | 15-05-2019 18:23 | |

近日有網民在網上專頁投稿,指到餐廳吃飯時竟發現有客人無拎籌號就直接強行入座,後來被職員揭發後,竟不憤的坐在原位不願離開,表示要「投訴到你哋全部無得撈」!最後經理霸氣地拒絕服務該檯食客,向下屬表明「無人可以幫呢枱客落單, 斟茶都唔可以。唔識守規矩嘅人無資格喺度食飯。」最後食客無癮離開,有網民讚經理「好波!」

原文如下

 

早前有網民在 Facebook 專頁「西客之道 Hispitality Secret」投稿,表示有次到酒樓打邊爐,在排隊期間看到幾位食客自行入座,若無其事地向侍應索取配料點餐紙。當職員問他們拿入座籌號證明時,他們指「我張飛一早比你哋收咗喇,你哋收咗又唔畀單我仲要多嘢問?」但職員堅稱自己沒有收取,後來經理向有關員工查問,再三確定該枱食客是自行入坐,於是請他們離開。但食客們仍堅持不願離開,最後經理霸氣一句拒絕服務該檯食客,並向下屬表明「無人可以幫呢枱客落單, 斟茶都唔可以。唔識守規矩嘅人無資格喺度食飯。」他們才慢慢的離開餐廳。

 

網民一致對經理表示欣賞。

 

實在排隊是一個品德,當別人在排隊等候時,插隊的確是不當。帖子一出後,大家都紛紛表示經理「做得好」,又問「邊間酒樓?一定去幫襯!」其實大家守規矩,對任何人都好。

【相關消息】日本應召女郎發帖抱怨 客人叫 2 小時服務竟然是搬家

【相關消息】飛機商務艙媽媽客瘋狂投訴「BB 車咁耐仲未到」!網民:唔等得坐私人飛機啦

Source:西客之道

相關文章

Page 1 of 21