夾公仔狂熱!巴打家人淘寶夾公仔機回家玩?

| Hin | 13-05-2019 18:52 | |

不少人也喜歡玩夾公仔機,但最多也只是在街上的店舖玩,有誰會想到屋企也可玩夾公仔機呢?有連登巴打在討論區以「屋企人癡 X 咗線」為題,上載相片指「有睇過我啲 post 都知道我全家人都好鍾意夾公仔,所以索性買咗部返屋企玩算。」只見其相片是一般街舖人等身高的夾公仔機,而非是玩具迷你夾公仔機,難怪其他網民見狀,迅即瘋狂派 like 兼留言!

【相關新聞】「泊車 L」高難度泊位! 網民嘲:呢個真係車手

【相關新聞】小貓咬斷主人耳機線後竟捉蛇賠罪!喵星人阿寶上身重複犯錯

網民們除大讚之外,更留言謂「好正,可以無限練手勢」、「校到次次到夾到,成功感 100 分」;亦有網民表示,買一部回家好過將錢貢獻畀其他人。更有網民「突破盲腸」指樓主「屋企一定又大又有錢」,否則又怎樣可以放到這麼大部夾公仔機呢!

網民表示家人買了部夾公仔機回家。

及後將早前夾下的公仔放進夾公仔機試玩。

另外,最多網民問及的其實是夾公仔機的價錢,而樓主就指夾公仔機是在淘寶購買,大約 5,000 元左右。有網民就覺得貴,但亦有網民認為價錢合理,更指有時去玩一次夾公仔也花費數百、甚至過千元,如今只需 5,000 元就可滿足到需要,確係價錢合理。而小記在淘寶網搜尋發現,一般等身高大小的夾公仔機價錢介乎在 1,300 元人民幣(約 HK$1,484)至 4,000 元人民幣(約 HK$4,565)不等。未知各位夾公仔粉絲,又會否學樓主買機在家玩呢?

淘寶夾公仔機,售約 1,300 元至 4,000 元人民幣不等。

【相關新聞】小學生港鐵車廂欄桿凌空打橫瞓?網民笑:真的好累

【相關新聞】【婚都未求】巴打被迫買三房戶與未來外母同住!變相貼錢幫大舅「上車」?

Source:lihkg

相關文章

Page 1 of 21