復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 網民:超級英雄末路【多圖】

| 柔之拔 | 26-04-2019 07:11 | |

復仇者聯盟 4,你今日睇咗未?各路超級英雄,拍攝 Marvel 電影逾十年,多達 22 套作品,最終章「復仇者聯盟 4」都拍完了,聯盟也是時候解散,分道揚鑣吧?所謂「天下無不散之筵席」,Marvel 要抖抖,各路超級英雄卻未賺夠,點樣算?唔驚,可以去香港發展。

是這樣的。網民 Tom Chan 日前在 巴打絲打 Facebook Club 發帖表示:「聯盟解散後到香港發展」。樓主相當招積,冒住劇透生命危險上載幾張圖片(如下)。目測圖片,的確可見聯盟解散後,各路超級英雄來到香港發展,更極速對號入座,搵到了相當不錯又稱身的職業,你說對嗎?

網民:「變相劇透」

截稿前,帖子贏得 997 個 emoji、72 個回應、224 次分享。網民對這輯疑似 P 圖的「超級英雄到香港發展」圖片,反應熱烈,踴躍留言。有網民表示:「去哂太興打工」、「空姐個樣」、「美國隊長唔係應該警察先岩咩?」、「又真系似喎行業」。

有網民突破盲腸:「無啦啦解乜散,又嚟變相劇透…PS:我未睇架!」

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 你唔係做開醫生嘅咩?

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 雷神做電工啱數

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 算命還算命,唔好錯手殺人啊 -_-"

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 全宇宙男人最想要的空姐……

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 應該狠快升做消防員隊長吧?

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 蟻俠做牙醫助理

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 打碟 DJ

最多網民對 IRONMAN  做音樂人有異議。有網民表示:「Iron man 唔係太興代言人咩」、「Hum......ironman 改名叫 L~文轉行去做茶記賣冰鎮奶茶」、「香港已經有徐錦江同 Eric Kwok, 仲會需要雷神同 Ironman」。

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展,網民紛紛反對 IRONMAN 去商台做音樂人。

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展,網民用圖表示 IRONMAN 老早已到太興發展啦!

此外,不少網民用圖回應:

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 網民:超級英雄末路

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 網民:超級英雄末路

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 網民:超級英雄末路

復仇者聯盟 4 解散後到香港發展 網民:還是這班 avengers 比較強

【精選消息】女生看完「復仇者聯盟 4」嚎哭 胸悶手指抽筋送院急救

【精選消息】賀「復仇者聯盟 4」上映?Marvel 官方 Twitter「曬冷」MCU 電影金句【附影片連結】

 

Source:巴打絲打 Facebook Club

相關文章

Page 1 of 21