【有片睇】巴打用 LEGO 砌可升降跳樓機!網民追問:幾時砌成個樂園?

| TT | 25-04-2019 15:59 | |

相信不少人小時候都有玩過 LEGO,不知大家又記不記得自己最厲害砌過甚麼東西呢?有巴打則在網上討論區分享自己用 LEGO 砌了一部「好鬼死高既跳樓機」,更表示雖然跳樓機是用 LEGO 砌成,但只要放入電池就可以做到真正升降。其實這名巴打一直都熱愛用 LEGO 砌出不同的機動遊戲,早在一年前他亦曾用 LEGO 砌出一隻海盜船,當時已獲一眾網民支持。

1年前砌的海盜船

LEGO砌出跳樓機

樓主用LEGO砌出的兩個機動遊戲

【熱門報導】石門巴士站竟有 LEGO 牆任玩?網民讚:好有愛

對於樓主再次砌出新的機動遊戲,有網民問「幾時砌成個樂園出黎」、「可唔可以砌海洋公園」,但樓主則回應有人曾用 LEGO 砌出海洋公園,加上家裡沒有位放置海洋公園的成品,所以表示:「下次可能砌機械人,因為唸唔到遊樂場有咩好砌了。」有網民則建議樓主下次砌出香港地標,同時有網民大讚樓主是次作品比之前更高質:「上次架海盜船麻麻地無支持,今次呢個整體高質好多 不得不支持」、「支持 樓主好有心機」,更希望樓主可以繼續將自己砌 LEGO 的興趣發揚光大。

網民大贊樓主

網民大贊樓主

網民大贊樓主

【熱門報導】3 萬 LEGO 白兵合組超巨型白兵頭像!極壯觀兼破世界紀錄

【熱門報導】LEGO Marvel Avengers 4 系列率先睇!終局之戰戰機披露

Source:連登討論區

相關文章

Page 1 of 21