新 iPhone 設計概念圖流出?網民崩潰:密集恐懼症發作

| TT | 19-03-2019 18:34 | |

每年 9 月,蘋果公司(Apple Inc.)的發布會一般都會有新 iPhone 發布,在此之前,網上都有很多聲稱是真的「流出設計」。近日,科技爆料達人 Onleaks 在 Twitter 上爆出 2019 年 iPhone 設計概念圖,之後連日本媒體都爆出原型機設計概念圖,但不少網民見到後直言不會購買!何解呢?

網上流出新iPhone的概念圖

【相關報導】iPad Air‧iPad mini 2019 記憶體規格確定!跑分成績全面曝光!

【相關報導】中國消費者對 iPhone 興趣銳減!美調查指同百度有關?

根據日本科技網站 Macotakara 報謊,蘋果內地供應商的知情人士透露,2019 年的新 iPhone 會配備 3 個主鏡頭,手機後方會留有一個突起的正方形位置,3 個鏡頭分別會不規則地排列在正方形內。

網上流出新iPhone的概念圖,有3個鏡頭的設計

3 個鏡頭分別會不規則地排列在正方形內

新 iPhone 概念圖一出,不少網民都紛紛在討論區上表示不會購買,「你買埋我果份 用 iphone7 既料 加多個鏡!」、「留名睇蓮蓬機背」、「俾啲咁嘅嘢我 我寧願去考古」、「三眼仔」、「蜘蛛」、「生瘤」、「天子收 X ,戰國時代到了」、「不了」、「集已密」、「佢真係出咁既樣 我估我真係轉會 死基cook 」、「蘋果年代收 X 啦」、「如果整到咁 X 真係步諾基亞後麈」、「無非係想 Steve Jobs 彈返起身姐」,更有部份網民估計新一代 iPhone 售價肯定不低,「起碼萬五」、「開始冇義意既硬件競賽⋯」、「而家係咪鬥多鏡頭?」、「可以唔洗換機」、「Iphone X M 字額啲人話樣衰又貴,最後咪又係周街都係人用」,不過其實無論網民們現在如何差評新一代 iPhone,新機發售的時候依然有果粉會支持的!

早前飽受評擊的 iPhone x 的「M字 額」

【相關報導】iPhone 摺屏手機 iPhone X Fold?另釋出摺屏耐寒不易爆芒專利

【相關報導】Apple 確定 3 月 25 日舉行發佈會!傳 AirPod 2.新 iPad 將推出

Source:Macotakara、OnLeaks@Twitterlighk.com

相關文章

Page 1 of 20