一男四女小外甥 拜年勇闖高達模型睡房 舅舅兇狠 hastag:模型玩具有咩事你哋即刻變燒豬

| 柔之拔 | 08-02-2019 08:15 | |

是咁的,家居靚景睡房,布滿心愛玩具模型,仲有個超巨高達玻璃櫃;外甥們拜年竟勇闖睡房好奇研究到處探索周圍摸,有啲咩要注意?網民 Tree Tsang 日前在「今日一入玩具報價區」面書群組發帖,樓主在帖子表示:「外甥仔外甥女入左我間房玩,請問有 d 咩需要注意」;並留下了幾個凶狠 hastag:#我在玩命 #冇事既應該 #模型玩具有 d 咩事你地即刻變燒豬。

隨帖子上載一張圖片。從圖片目測,事發地點疑似在一間布滿高達、兼有開揚靚景的睡房;有張大睡床,床邊有個超巨座地高達玻璃櫃;玻璃櫃內放滿高達玩具及模型。重點係,圖中有「幾隻」疑似樓主所指的「外甥」,共一男四女可愛小外甥們已闖入舅舅睡房,並開始對周圍的事物,好奇用手探索中。之後發生的事,大家都應該可以預測…

網民:「no mercy」

截稿前,帖子已贏得 2,497 個 emoji 心情、430 個回應、293 次分享。

有網民直指:「no mercy」、「進擊的外甥下集呢」。

有網民錯重點:「新自護改白色?」。

有網民突破咗盲腸:「佢地自己玩煮飯仔,鬼理你野咩」、「佢地屋企多過你,所以才不屑一顧吧」。

有網民認真:「小朋友安全 緊要過 一切」。

從圖片目測,一男四女小外甥已闖入布滿高達模型的睡房周圍好奇研究中,難怪舅舅 hastag:模型玩具有咩事你哋即刻變燒豬。

網民用圖片回應。

網民留言:no mercy;並上載圖片一張。

【精選消息】【有片】呷醋牛疑豬年闖入離島超市搗蛋幫李超人開年 網民:梅窩 fusion 自助餐

【精選消息】麥玲玲師傅己亥豬年 10 大簡易風水陣 八粒石春放辦公室防被辭職

 

Source:今日一入玩具報價區

相關文章

Page 1 of 21