網民嚴選 10 大最「伏」聖誕交換禮物

| 柔之拔 | 05-12-2018 12:48 | |

又到聖誕~又到聖誕~ 不論是上班族或學生,聖誕節可能都會出席 Christmas Party 聖誕派對,少不免會有個聖誕交換禮的物環節。今年的聖誕派對已迫在眉捷,你想好準備甚麼作為聖誕交換禮物沒有?如果閣下想趁這個機會,把一年來同事或同學積來的悶氣發洩出來,送一份好很伏的聖誕禮物給對方出出氣,歡迎參考以下網民意見。

網民「奶滋俾蚊咬」日前在 LIHKG 討論區發帖,題為「一人一樣曾經收到過最_街既聖誕交換禮物」(文字經過處理);樓主在帖子並沒有發言,只留下 5 隻狗仔奸笑的樣子。顧名思義,其實單看標題,都知道樓主想大家討論甚麼。因此不少網民「自動波」發言。

究竟大家收過哪些好伏的聖誕禮物?怎樣的聖誕禮物才夠伏味濃?即睇網民嚴選 10 大最_街聖誕交換禮物如下:

10】$20 擦膠

網民:「記得細個小學果陣交換禮物講好左 $20 budget。最後收到嚿擦膠我即刻喊左出黎, 搞到送果個同學比人公審。依家諗返真係覺得自己好唔識諗。」

09】小賣部燒賣魚蛋

網民:「有條友係中學聖誕聯歡 party 前,唔記得買禮物。當日係小食部買啲燒賣魚蛋做交換禮物,當時金額唔可以低過唔知 $50 定咩,最後佢就買夠果個金額,買咗勁多做禮物。收到條友就……」

08】相架

嘩!

07】中六生收中五精讀

網民:「中六嗰年收中五精讀。」

06】聖經

這個很伏嗎?

05】史雲生清雞湯

網民:「試過收左半打史雲生清雞湯。」慢慢飲囉!「你試下失驚無神拎半打盒裝清雞湯番去, 重到_街(文字經過處理)」他補充。

04】磚頭

嘩!重到 hihi!唔講以為收到甚麼金器禮物「咁贅手」呀!

03】過期 mask

網民首先強調:「唔係我抽到 交換廢物。」他續稱:「朋友抽到 mask。個個諗住係最好嘅禮物,佢 fu 完覺得有啲『拿』,一望發現過曬期一段時間。」

02】益力多空樽

前述(第 5 位)有網民表示:「試過收左半打史雲生清雞湯」,網民回應:「都唔係好_街啫,起碼叫有用。點都好過一排空的益力多樽」(文字經過處理)

01】今年運程書

今年流年運情,但過幾日就到下年

 

【相關報道】ELEMENTS 圓方聖誕水晶童話!6 米高水晶燈聖誕樹

【相關報道】YOHO MALL 4000 平方呎冰雪世界 過百棵白雪聖誕樹

Source:lihkg討論區

相關文章

Page 1 of 21