男子 4 公升水桶入商場裝水!網民:拉條喉直駁返屋企

| Siu Yeung | 04-12-2018 18:06 | |

香港好些商場都會提供水機,供口渴的途人飲用,一般來說,飲一杯也足夠吧?不過有網民在某個商場,目擊一名男子拿着一個似有 4、5 公升容量的水桶裝水,看起來的確有點誇張,有人更諷刺表示,不如索性「拉條喉直駁返屋企」。

【網絡熱話】廉航乘客罵拎不到免費水!反被網民圍插:水都買唔起

從相片可見,男子身穿風褸,腳穿行山鞋,未知是否準備郊遊。男子周邊應該還有途人,不過他看起來倒是不慌不忙,神態自惹用大水桶裝水。雖說行逕不違法,但好像太厚面皮。

不少網民看到相片,都嘖嘖稱奇,留言包括:「仲有冇得再誇啲」、「只要你面皮夠厚 ,真係乜都可以做。唉, 香港真係畀呢啲人影衰曬」、「我見過有人用飲水機洗菜添」、「佢係咪怕飲鉛水啊」、「中國人貪性本色」等,不過也有人思疑,男子經濟可能出現困難,所以才來裝大量食水。

【網絡熱話】四川男跑馬拉松 不問成敗只求補給品?

【生活情報】維他奶首推「環保補水站」!自攜水樽注 200ml 維他水收 HK$5

Source:巴打絲打 Facebook Club

相關文章

Page 1 of 21