【多圖】Cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊 網民激讚:呢條友已經走火入魔

| 柔之拔 | 27-11-2018 10:39 | |

Cosplay 角色扮演已經不容易,若要做到 Cosplay 被斬開兩邊的效果,是否癡人說夢?網民「無限失眠」日前在 LIHKG 討論區發帖,題為「_ 呢條友已經走火入魔(文字經過處理);樓主在帖子表示:「Refraction(編按:折射)」,並隨帖子上載一張圖片。

小記花生咬一口,如何做到被斬開兩邊的效果?與折射有關?即看下圖:

Cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊

哇 _!原來是咁的!

1 首先,好型仔拿起牛皮膠紙;

2 然後,疑似把牛皮膠紙包實個頭,化妝變成龍珠菲林的樣子,好招積的眼神。

3 斟斟水先

4 小心翼翼,戰戰競競,放好位置,調校角度

5 哇呀!被斬開了!

6 哇呀!

Cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊

Cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊

Cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊

其實這是轉載泰國 Facebook 專頁「Lowcostcosplay」的帖子,這是出自 Lowcostcosplay 的原創作品;截稿前,作品已贏得 9.8 萬個 emoji 心情、674 個回應、5,892 次分享。

Lowcostcosplay 其它作品

除了 cosplay 龍珠菲利被斬開兩邊,Lowcostcosplay 版主「泰仔」尚有更多創意爆燈 cosplay 作品如下。

網民激讚:「佢真係好_勁,同整微型人像場景嘅田中達也一樣,啲創意多到(文字經過處理)」;「有好多模仿佢嘅都係冇佢咁掂,只係純粹用啲 low cost 物件整杉頭飾,佢係用埋啲借鏡錯視去 cos 估佢唔_到(文字經過處理)」;「我覺得最勁係佢真係好有恆心去減肥」。

也有不屑留言:「一次就好笑姐,成日見人 retweet 真係越睇越煩膠,仲係低等國家,越諗越乞人憎」,即遭網民圍插:「你癲_完未(文字經過處理)」、「盲反_之極致(文字經過處理)」、「你一定係現實無咩朋友,人地講咩你都覺得低能既毒_(文字經過處理)」。

Lowcostcostplay 熱杯麵 做效果

Lowcostcosplay 避孕套扮布歐

Lowcostcostplay 燙斗扮 titanic

Lowcostcostplay 用鏡反射舌頭

Lowcostcostplay 腳趾公扮人仔,自己都是一個角色,形成前後景深啊

Lowcostcosplay 用蕉皮 扮八爪魚

Lowcostcostplay 刨鉛筆 扮對翼

Lowcostcostplay 用個盆 扮憂鬱;後面的 Lux 是重點

【相關報道】網民自製發光 LED 眼鏡 Cosplay 碇司令零違和

【相關報道】港男新西蘭參加 Cosplay 狂人大賽!自製骨架裝假狗扮不知火舞

 

Source:Lowcostcosplay, LIHKG討論區

相關文章

Page 1 of 21