【山竹之後】早霸王森美聲演《返工》!影片+聲音檔網上熱傳

| Hazelxxc | 18-09-2018 17:13 | |

山竹襲後之後的首個工作天(9 月 17 日),上班族依然要上班,即使大部分交通工具都未回復正常!有不少網民就瘋狂改圖,以表達一眾打工仔心情。今早電台 DJ 森美就「抽水式」在《早霸王》製作「地道星期二影院:返工」影片,顯示出香港人為了上班可以有多「堅毅」,得到一眾網友一致好評。除了影片在「早霸王」FB 專頁上載之外,森美的聲音檔亦在 WhatsApp 上廣泛流傳。

早霸王官方 Facebook 專頁今早上傳了一段影片,名為【地道星期二影院:返工】,再加上森美大哥精心聲演,可謂「史上最大規模港產片」!他們指:「聽講片尾出演員 Credit 都出咗三粒鐘。全實景拍攝,走特技,走人情味,狠狠地將山竹過後嘅香港一一紀錄!」

【精選消息】Zozotown 時尚創始人或會成為首位登陸月球旅客

【精選消息】美國新娘逼親友自費飛泰國參加婚禮 否則刪 FB 好友

影片中可見,經風暴後的香港滿佈瘡痍,四周的樹木倒塌橫躺,非常危險!但這一切都無阻香港人返工的決心!「6小時才出到旺角」「成個月台都係人」「前世未見過咁多人」「平時半個鐘,今日塞到懵!」幾句精彩對白已經可以反映出昨天上班實況,難怪得到網友一致好評!呢套戲,唔知大家又想唔想睇?

Source:早霸王 FB 專頁

相關文章

Page 1 of 21