原價放售「華仔」演唱會飛人人搶要?谷友發現真相怒退群

| shiuhk | 06-09-2018 16:44 | |

劉德華年底開演唱會,相信很多粉絲都感受到門票有多難買。既然搶不到,就惟有到轉賣門票的網站搏下運氣。而有些黃牛黨就比較主動,直接在社交媒體上的賣飛群組放售門票。然而,這樣就很容易弄出笑話了!

Facebook 群組「爆笑貼圖區」就貼出截圖,圖中是一個名為「My Love Andy Lau News」的 Whatsapp 群組。突然,有人留言說:「大量華仔演唱會門票。包括少量 VIP,原價免手續費」,見到有原價飛,群組内其他網民當然立刻浦頭說要購買。不過有網民就顯然比較緊慎,問說:「10 月 12 & 13 嗎?」結果留言人就回覆了一張圖。對,就是「蔡楓華情深摯意演唱會」的圖啊。原來留言者說的「華仔」並不是劉德華,而是蔡楓華。結果有網民嬲到立刻退出群組,其實群組本身真是無辜的啊。

【熱門報道】劉德華演唱會門票瘋炒!黃牛飛 HK$980 變 HK$38888

【熱門報道】代購店聲稱獲政府百萬資助!網民怒:公然資助黃牛黨?

【熱門報道】港女 all-in 上網炒賣美心流心奶黃月餅券 網民:自己食晒佢啦!

不少網民都笑著留言,說:「笑咗」、「蔡楓華是黃牛黨的真正剋星」、「大家都叫華!不用分那麼細吧」、「無呃你,係華仔」、「最衰劉江華冇開演唱會」、「仲有任達華、黃日華、黃子華」亦有網民指出:「蔡楓華有咩問題呀?」、「佢紅過華仔呀!想當年」、「蔡楓華紅透半邊天果時劉德華都唔知喺邊呀」、「當年絕對空虛真的聽出耳油」、「紅唇當年都唔差」、「啲人都唔識貨」、「識聽梗係聽蔡楓華啦」其實像網民說:「真 Andy Lau 飛就唔會原價免手續費啦」畢竟,一飛難求啊!

劉德華變蔡瘋華,有群組成員嬲到立刻退群

有網民笑說:仲有任達華、黃日華、黃子華

有網民亦玩埋一份

Source:爆笑貼圖區

相關文章

Page 1 of 21