網民鬧爆《黃子華棟篤笑 2018》門票難求!記者實測:按爆電話電腦都無

| Kay | 26-03-2018 13:05 | |

今早(3 月 26 日)上午 9 時為《黃子華棟篤笑 2018》DBS 信用卡用戶(已登記 DBS Omni 會員)優先訂票的大日子,由於早前黃子華已在公開場合上表明這次《黃子華棟篤笑 2018》是他最後一次的棟篤笑表演,因此相信不少子華迷已預了一票難求。只是想不到,門票難求到一個點是打爆電話、按爆電腦 keyboard 的 F5 鍵,都無試過成功接上購票機構 AEG Promotion 的一方,即使日期、時間、金錢已備,都不能買到一張《黃子華棟篤笑 2018》的門票。

【精選消息】黃子華 7 月連開 17 場棟篤笑!子華神優先購票攻略

【精選消息】YouTube 影片手機瞬間下載【消失的 3 個英文字】

雖然有網民回 post 提到自己成功購得最貴 HK$880 門票,又有網民留言「買到!㩒左 3 粒鐘真係比我買到」,但可以跟大家講,幸運之神只是眷顧了少數人。因為不少網民跟記者一樣,狂打電話訂票熱線,又或者在電腦 keyboard 狂按 F5,都無法接上購票機構 AEG Promotion 的一方,並出現「500 - Internal server error.」警告字眼,sad but true!

雖然明天早上 9 時開始,為其他 DBS 信用卡用戶訂購《黃子華棟篤笑 2018》門票的日子,不過觀望今日的訂票情況,相信情況定必更為惡劣,祝大家好運!

上到 AEG Promotion 購票機構主頁又如何,因為這並不代表大家真能購得《黃子華棟篤笑 2018》門票。

記者實測訂購《黃子華棟篤笑 2018》門票近 4 小時,只見到「500 - Internal server error.」頁面。

雖然有時 refresh 《黃子華棟篤笑 2018》訂票頁面,會見「非常抱歉」畫面,不過還是出現「500 - Internal server error.」頁面機會較大。

即使是致電 AEG Promotion 電話訂購熱線,都是按爆電話都未能接通訂購《黃子華棟篤笑 2018》,sad!

【精選消息】謝絕 Facebook 收集 Android 用戶資料!5 個必做防私隱外洩密技

 

精選網民留言:

「啱啱入去仲買到 880 兩張,大家加油」

「買到!㩒左 3 粒鐘真係比我買到」

「一分鐘前買到 大家繼續加油」

「都係入唔到」

「9:00-12:00,大家㩒左幾多次 F5 呢」

「打咗三百幾次電話無次通」

「server 正常返但繼續 busy」

「多謝 AEG 我學到咁多唔同嘅 network error code」

「收任何星期日 880 兩連,9 點到依家都入唔到」

「F5 咗 3 個半鐘乜 X 都 load 唔到,post 都推到第 3 個」

Source: hkgolden, lihkg, ezone.hk

相關文章

Page 1 of 18