港媽醫院病床旁打邊爐?網民:大媽的所為

| Hin | 03-10-2017 13:30 | |

在醫院中,除了親朋帶來的食物之外,大家食的也是醫院餐多,有沒有想過竟然有人會在醫院病床中打邊爐呢?有網民在 Facebook 中眼見一位媽媽在醫院中打邊爐,看不過睇決定 cap 圖於群組中公開,留言話醫院真係咩人都有,即使隔離病床有位 5 個月大的 BB,也選擇在旁打邊爐,成個大媽的所為。 

據其留言了解,這位在醫院打邊爐的港媽,其實是倍自己 BB 入院的母親,而在兒童病房等待途中,就決定打個邊爐。而這個邊爐亦並非我們常見的明火邊爐,而是新興的自熱麻辣邊爐,更表示唔知自熱邊爐會出咁大煙,食了少少就掉咗。但此 post 一出,即引來網民們大罵這位港媽。

【精選消息】Youtuber 食坑渠水麵呃 like 病毒感染終入院

【精選消息】淘寶驚現惡搞式「原諒綠帽」!新式惡搞手信

部分留言

「即食火鍋?依家啲人係咁自私,食咩都好,唔好影響到人,係醫院度大家都係要休息」

「醫院呀呢到,你估渡假咩,不知所謂」

「好大煙好高溫,噴蒸氣唔建議囉,好危險,持續十幾分鐘架」

「好心啦,醫院黎㗎,要食返自己屋企食飽佢」

「無眼睇 ... 估唔到當年黃智雯咁扮潑婦既情節成真 ...」

「唉 ... 挑戰埋臭豆腐混醬腸粉呀笨」

「真係咩人都有,重要係兒童病房」

Source:巴打絲打 Facebook Club

相關文章

Page 1 of 21