【網絡熱話】買咗機票唔好當自己係皇帝

| 柔之拔 | 31-07-2017 21:29 | |

人客人無藥醫 facebook 專頁最新發帖,題為「機場地勤心聲 買左機票唔好當自己係皇帝」;第一句就自爆「我做地勤,想知港豬點解咁鐘意遲到??」,表示 CHECK IN 櫃臺與登機閘口在起飛前若干時間都會關閉,但質疑為何乘客經常遲到。接著用了 5 大段力數乘客不是,字裡行間只有怒罵,沒有嬉笑。地勤大人真的好嬲啊!

5 大罪狀:坐埋出機翼

1 不拍攝閘口登機牌,不肯上機,哪怕已是最後幾個未上機的乘客

2 怪責有 BB 車、有輪椅、阿婆撐拐杖的一家大小,總要在機場食早餐、食午餐、飲茶,最後一刻才趕往登機;累地勤要搵同事幫忙拿 BB 車及輪椅去寄艙,可能超重;又驚阿婆撐拐杖衝閘有危險

3 弱智乘客愛用「閘口遠」、「職員冇講 / 冇教閘口點去」做借口。

【精選消息】【星如都玩】街頭健身黃煒峰 會考 4 分變香港冠軍

4 乘客以為遲 5 分鐘應該可以 CHECK IN。

5 一行 10 人的乘客一定要一起坐,咒罵他們最好坐埋出機翼,「跌死你班 _ 街」!(文字經過處理)

文末仲有下回預告:「下次講行李」。

香港人,如果你就是地勤大人所指的「皇帝」,你真係要檢討一下了!

【精選消息】【網絡熱話】火燎森收佣叫人碌爆張卡買 Bitcoin?

原文如下:

【精選消息】小米手機 6 測速贏三星華為被指造假 網民:竟然是……


Source:人客人無藥醫@facebook
Photo:經濟日報圖片庫

相關文章

Page 1 of 21