【網絡熱話】火燎森收佣叫人碌爆張卡買 Bitcoin?

| 柔之拔 | 30-07-2017 00:00 | |

是咁的,網民愛滋基摩人日前在 LIHKG 討論區發帖,題為「_街火燎森收佣叫人碌爆張卡買 Bitcoin」(文字經過處理),圖文並茂鬧爆「少年股神」火燎森「叫人係佢推薦既 bitcoin 雲端挖礦既公司買合約去挖BITCOIN」,質疑火燎森已幫該雲端挖礦公司賺取逾百萬港元。

同牛熊打靶一樣

愛滋基摩人表示,「雲端挖礦係無機會回本,可能你會話有機會,無錯 Bitcoin 升值 6-7 倍你係有機回本。」;又指 Bitcoin 的合約多為終身合約,每天既產出需要扣除維護費的支出,只要維護費佔了產出 100% 合同即會終止云云。

【精選消息】【星如都玩】街頭健身黃煒峰 會考 4 分變香港冠軍

愛滋基摩人仔細分析,「如果 Bitcoin 的產出維持不變的話天天都是固定,這一定賺,但可惜的是,Bitcoin 的產出會隨難度而減少,而難度基本上是每兩星期左右就會增加」。他指出,假設 Bitcoin 的維護費不變,但產出越來越少,最終會終止合約,「同牛熊打靶一樣」。

【精選消息】小米手機 6 測速贏三星華為被指造假 網民:竟然是……

圖解指正阿火收佣

重點係,愛滋基摩人做足功課,有圖(見下圖)有真相地指正阿火收佣叫人買 bitcoin 合約,「只要新客戶用佢既 discount code 佢本人係有 10% 現金回贈作佣金」

【精選消息】【有片】浙江大媽用保溫杯擋門 炸毀電梯了

網民有 SAYS

1 先求知後投資,衣條_街都水過好多人買日本樓, 重信佢果班真係抵死 不過蠢人錢真係易呃(文字經過處理)

2 以前個朵都臭晒架啦

3 直接買 BTC 等佢升仲好搵

4 人地平台賣野, 你推介賺錢 俾人質疑下, 問下你回佣都要滅聲 唔好講做水魚買 BITCOIN 合約 同 BITCOIN 個風險 咁樣同硬 SELL 層壓式傳銷冇分別

5 呢條友呢排瘋狂講 Bitcoin 睇怕都收左唔少錢

6 淨係賺佣應該賺咗幾十萬

7 所有反對 / 插佢既 comment 都比佢 DEL 哂

 


Source:lihkg

相關文章

Page 1 of 21